شهدای زینبی

بایگانی
آخرین نظرات
  • ۲۳ بهمن ۰۱، ۱۹:۲۱ - تو
    عالی

شهید طه المدانی

چهارشنبه, ۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۰۶:۴۱ ب.ظ


شهید طه المدانی کیست؛

با امنیتی‌ترین شهید انقلاب یمن آشنا شوید/ ابوحسن؛ پایه‌گذار دایره امنیتی انصارالله 

شهید طه المدانی

از شهید طه المدانی به عنوان رادمردی در جنبش «انصار الله» و انقلابیون یمن یاد می‌شود که بدون وی تامین امنیت انقلابیون یمن به امری سخت و دشوار تبدیل می‌شد.

سرویس جهان مشرق - هرسال مردم یمن روز «شهید» در این کشور را با شکوه بسیار برگزار می کنند، اما این مراسم امسال حال و هوای خاصی داشت، چون جنبش «انصار الله» برای اولین بار و پس از سال ها هویت واقعی یکی از نخبگان این جنبش که جان خویش را در دفاع از اعتقادات و حمایت از وطن در برابر تجاوز سعودی های وهابی تقدیم کرد و به فیض شهادت نائل آمد، را آشکار ساخت.

اعلام نام این شهید به همراه تصاویری که از وی برای شرکت کنندگان در مراسم روز شهید پخش شد، یک باره محل برگزاری مراسم را در سکوتی عمیق فرو برد.

او کسی جز «طه حسن اسماعیل المدانی»، مرد شماره یک جنبش در دایره امنیت انصار الله نبود که پس از انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی مسئولیت دایره امنیت «کمیته های مردمی و انقلابی» یمن را برعهده داشت و پس از انتقال قدرت به «کمیته عالی انقلاب یمن» به موجب قانون اساسی مصوب در فوریه سال ۲۰۱۵ میلادی به عنوان «عضو کمیته عالی امنیت ملی یمن» نیز انجام وظیفه می کرد.

طه المدانی، ملقب به «أبو حسن» و متولد سال ۱۹۷۹ میلادی به فریادهای «مرگ بر آمریکا»یش معروف بود که آن روزها ساده ترین سلاح گروهی کوچک از شهروندان یمنی برای ابراز انزجار از آمریکای دوران «جرج بوش» پسر بود.

هنگام تولد شهید طه المدانی، پدرش «حسن بن إسماعیل» کارمند دادگستری شهرستان «میدی»، چهارمین شهرستان از توابع استان «حجه» آن زمان بود. همچنین پدر بزرگش، «اسماعیل المدانی» در دوران حکومت «امام یحیی حمید الدین» از کارمندان بلندپایه دولت وقت بود و در نبردهای نجران مقابل لشکریان «عبد العزیز آل سعود»، بنیانگذار پادشاهی عربستان سعودی مشارکت داشت.

پس از پایان تحصیلات ابتدایی، شهید مدانی با خانواده اش راهی صنعا شد که در آن زمان به «استان صلح» معروف بود تا در آنجا ضمن ادامه تحصیلات خود، فعالیت های فرهنگی و اجتماعی اش را که به آنها شهرت یافته بود، آغاز کند.

در کنار آشنایی با جنبش «سید حسین بدر الدین حوثی»، در سال ۲۰۰۳ مدرک کارشناسی حقوق خود را نیز از دانشگاه صنعا گرفت. ماه مارس همان سال بود که با شماری از دوستانش در مسجد «امام هادی» در صعده شعار مرگ بر آمریکا را در اعتراض به دیدار «علی عبدالله صالح»، رئیس جمهوری وقت یمن با همتای آمریکایی اش جرج بوش سر داد.

بعد از آن شعار دادن ها شهید مدانی در معرض یک ترور ناموفق قرار گرفت، اما این پایان کار نبود، چون در همان سال ۲۰۰۳ طی امتحانات پایان ترم سال چهارم دانشگاهش یک بار دیگر نیز در معرض ناموفق ترور قرار گرفت.

به اذعان دوستان نزدیک مدانی یکی از مهمترین دلایل ناکامی این ترورها به شَم و حس امنیتی این شهید باز می گشت که بعدها به یکی از مهمترین ویژگی هایش تبدیل شد.

سال های زندان و سختی هایی که طی روزهای حبس کشیده بود، سهم بسزایی در شکل گیری شخصیت آرام و صبورش داشت که لازمه ادای مسئولیتش در سمت های امنیتی جنبش انصار الله شمرده می شد.

شهید مدانی شایستگی خود در عرصه میدانی را هم در چندین جبهه و محور عملیاتی ثابت کرده بود. اواخر سال ۲۰۰۶ میلادی پس از پایان جنگ سوم «حوثی های» یمن با عربستان سعودی از زندان آزاد شد. به محض آزادی راهی میدان های نبرد شد.

می دانست، رزمندگان انصار الله به وجود فردی چون او برای اداره دستگاه امنیتی اش نیاز مبرم دارد. طی فاصله زمانی کوتاه بین دو جنگ سوم و چهارم فرصت خوبی بود تا رزمندگان انصار الله از وجودش بهره مند شوند.

با آغاز جنگ چهارم در سال ۲۰۰۷ میلادی او به کوهی استوار تبدیل شده بود که هیچ چیز نمی توانست، او را متزلزل کند. طی نبردهای این دور از جنگ های حوثی ها با وهابی های سعوی سه بار زخمی شد.

در پایان این دور از جنگ ها شخصیت امنیتی و نظامی وی کاملا تبلور یافته و قابل تشخیص بود.  طی دور پنجم جنگ های انصار الله و وهابی های سعودی، شهید مدانی با مدیریت و فرماندهی منطقه عملیاتی آل حمیدان در شهرستان «سحار» استان صعده قابلیت های نظامی خود را نیز آشکار ساخت.

اوج این قابلیت و شایستگی را باید در دفع حمله سنگین تانک ها و زره پوش های رژیم سعودی به منطقه باز و صحرایی آل حمیدان در روز هشتم ماه مه سال ۲۰۰۸ میلادی ملاحظه کرد که نه تنها دشمن سعودی را از دستیابی به اهدافش بازداشت، بلکه چنان شکست سنگینی به این رژیم وارد کرد که بعدها از این نبرد و شکست فضاحت بار ارتش رژیم سعودی در آن به نام نبرد «قتل عام تانک ها» و همچنین نبرد «قبرستان تانک ها» یاد می شد.


  • دوستدار شهدا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی