معرفی شهید حسین همدانی ۲
حسین همدانی از سرداران دوره دفاع ۸ ساله مقدس، و از فرماندهان نسل اولی سپاه بود که صادقانه و خاکی تصمیم گرفتند گامی به سوی کمک به ورزش کشور، در سالهای پس از جنگ بردارند. او اولین مسئول کمیته کشتی و باستانی سپاه و یکی از فرماندهان اصلی بود که در شکلگیری تیمهای فجر و مقاومت سپاه نقش داشت.
سردار سالها قبل و در زمانی که فرماندهی سپاه تهران را بر عهده داشت، در حاشیه یکی از کنگرههای سالانه بزرگداشت شهدا، درباره روزهای شکل گیری این دو باشگاه برای یکی از هزاران سربازی که میگفت در همه سالهای خدمتش، پدرانه برایشان خدمت کرده بود:
«در اوایل دهه ۷۰ عالی ترین مقامات کشور تاکید داشتند که بچههای سپاه توجه ویژهای به ورزش داشته باشند، چون نسل دهه ۶۰ به سن نوجوانی رسیده بودند و نیاز به ورزش داشتند. ایده شکلگیری باشگاههای فجر و مقاومت بین چند نفر از بچههای سپاهی که ورزش را دوست داشتند مثل عزیز محمدی، علیرضا علیپور، سردار تهرانی مقدم و چند نفر دیگر شکل گرفت. هر کدام از ما مسئولیتی گرفتیم. یکسری از بچهها رفتند دنبال فوتبال، من هم کشتی و باستانی. و از همان، هسته تیمهای فجر و مقاومت شکل گرفتند و تیم فوتبال فجر هم با نام شهید سپاسی فعالیتش را آغاز کرد.» تیمی که در سالهای بعد به مدرسه بازیکن سازی فوتبال ایران تبدیل شد.
تیمی که بازیکنان بزرگی چون مهدی رحمتی، سیاوش اکبرپور، مهدی رجب زاده و ... را به فوتبال ایران هدیه کرد. تیمی که حاصل تصمیمی جمعی بین بچههایی از نسل جنگ بود که در بدنه آن روزهای سپاه پاسداران، بدون هیچ چشم داشتی چنین تصمیمی گرفتند.
و حسین همدانی یکی از همان فرماندهان نسل اولی بود.
شهید همدانی از سال ۱۳۹۰، به عنوان مستشار عالی، در حالی به کشور سوریه برای دفاع از حریم اهل بیت به ویژه حرم حضرت زینب (س) میرود، که این کشور در حال سقوط بود. تا آن جایی که کاخ ریاست جمهوری همواره مورد هدف قرار میگرفت.
تکفیریها و جبهه النصره ۴ سال به دنبال شهادت سردار بودند و یک مرتبه در محل سکونت خودش مورد هدف اسلحههای دور برد و دوربیندار قرار گرفت که به سرانجام نرسید.
ایشان صرف نظر از امنیت در حرم حضرت زینب (س)، سازماندهی، برنامهریزی برای ارتش سوریه و تشکیل بسیج مردمی در سوریه را عهده دار بود و نیروهای ۱۶ استان سوریه را به تفکیک سازماندهی میکرد. سردار، شاهرگ حیاتی دشمن در نوار حماس را که از طریق آن صهیونیسم و جبهه النصره تامین مالی و تجهیزاتی میشدند از بین برد و پس از آن بود که آرامشی در سوریه برای برگزاری یک انتخابات برقرار شد. بنابراین سوریه و مردم آن، مدیون سردار همدانی و همکارانش هستند.
به قول مفسرین نظامی دنیا سردار همدانی در جنگهای پارتیزانی تخصص بسیار خوبی داشت.
شخصیت کاریزماتیک و جاذبه سردار باعث شد میان شیعه و سنی در آن مناطق وحدت به وجود بیاید.
انتخاب شهید همدانی به عنوان مستشار نظامی در سوریه به دلیل شناخت دقیق سردار قاسم سلیمانی و سرلشکر جعفری از تخصصهای وی از زمان دفاع مقدس بود. بعد از شهید شوشتری، به سردار همدانی شیخ طایفه میگفتند. محبوبیت زیادی در میان بسیجیان سطح کشور داشتند دو دوره در کشور جانشین فرماندهی نیروی مقاومت بسیج را بر عهده داشتند.
ماهیت نیروی قدس سپاه و ماموریتهایی که انجام میدهند سری است. حتی سردار از جلساتی که با حضرت آقا داشت مواردی بیان نمیکرد اما در پیام رهبری میشود علاقه ایشان را به وی فهمید. حضرت آقا توصیه و سفارش های مخصوصی برای سردار داشتند.
یکی از دوستان نزدیک سردار میگفت: حضرت آقا بعد از ماموریتها به سردار همدانی میگفتند برای حفظ شما دعا میکنم، سردار هم گفته بود توجه شما خستگی را از تن ما در میآورد.
شهید سردار همدانی دارای ۲ فرزند پسر و ۲ فرزند دختر است. فرزند بزرگ وی وهب نام دارد که به همین علت سردار در سوریه به نام ابووهب مشهور بود.
سردار همدانی به هنر خواندن و نوشتن علاقه بسیاری داشت و از این راه کارهای فرهنگی انجام میداد؛ کتابخانه بزرگی در منزل داشت و همیشه دوستان و جوانان رابه کتاب خوانی سفارش میکرد؛ همواره به دوستان کتاب هدیه میداد و برای هدایت هر شخصی برایش کتاب میخرید. برای کار کردن به درجه، منصب و جایگاه فکر نمیکرد و هر جا کار بود اول حاضر میشد. اگرچه شهادت وی داغ بزرگی است اما مزد زحمات و مجاهدت هایش را گرفت.
- ۹۶/۰۳/۱۲